Sprokkels 10.2013

31-01-2014 16:24
 

 

K in Kortrijk: achter de schermen

Op 31 oktober om 17u30 verzamelde onze groep in het winkelcentrum K in Kortrijk.  We werden opgewacht door een gids en kregen een boeiende rondleiding achter de schermen van het K. 

Het geheel bestaat uit een winkelcomplex van 34.000 m², een 80-tal woongelegenheden, horecazaken, een ondergrondse parking voor 1100 auto's gespreid over drie niveaus, een fietsparking voor 450 fietsen, een ondergrondse leveringszone en een torengebouw met winkels en appartementen aan de Veemarkt.

Dit winkelcentrum is super beveiligd. Naast uitgebreide camerabewaking is er een indrukwekkende sprinklerinstallatie voorzien. Op het plein is een koepel met een structuur van staal waarlangs het daglicht tot op de onderste niveaus kan binnendringen. De leveringszone voor de winkels bevindt zich volledig ondergronds. Opdat de vrachtwagens over voldoende manoeuvreerruimte zouden beschikken, werd het aantal kolommen in de leveringszone tot een minimum herleid. Om de bovenliggende verdiepeingen te kunnen dragen, werd met grote stalen liggers gewerkt om de ruimte te kunnen overspannen.
De ondergrondse parkeergarage is bereikbaar via drie toegangen: inrit Zwevegemsestraat, uitrit Sint-Janslaan, in- en uitrit in de Romeinse laan.

Na de leerrijke rondleiding, werd het geheel afgesloten met een traktaat (broodjes en drank)