sprokkels 01.2013

30-01-2013 13:27

We verzamelden op 14 december in de Bowling Stones te Izegem. Helaas met niet zoveel volk, de datum was blijkbaar slecht gekozen. Maar wie er kon bijzijn heeft zich sportief kunnen uitleven. We speelden twee games. Winnaar over de hele lijn was Yvan. Behaalde als score 237 terwijl de tweede in rij reeds moest tevreden zijn met 175. Proficiat Yvan! Of je nog zo’n schitterend resultaat zou bereiken, nu je de vijftig bent gepasseerd, het is maar de vraag?

Nieuwjaarsreceptie . Precies op de dezelfde plaats waar in 2005 (al zolang geleden…) de beruchte akt van de Chippendales werd opgevoerd timmerde Godfried dit jaar een volwaardige TV studio in elkaar. Een ‘kartje tijd’ kostte hem dat. Het lijkt of Bernard ‘gekloond’ is. Voorstelling TV journaal en spelprogramma Hoger-Lager verliepen feilloos : klank en beeld mooi gesyncroniseerd en…..geen onderbreking van reklameblokken zelfs niet van het kruidenlikeur uit Wolfenbüttel  ‘Jägermeister’.

 Familiaal nieuws.

 In het gezin Viaene hebben ingrijpende wijzigingen plaats. Sinds 1 januari heeft Denise haar drukke beroepsloopbaan omgeruild met een TBS. Haar vrijetijd is dus gevoelig uitgebreid. Maar net nu ze over de mogelijkheid beschikt om dagelijks een lekker potje eten klaar te stomen beslist Noël om voortaan te stoppen met het smullen van al dat lekker eten. Hij startte het jaar met een ambitieus voornemen om een paar kilo’s minder te wegen en  tot op heden is hij hier wonderwel in geslaagd. Maar we weten het allemaal : afvallen vraagt een aanhoudende inspanning. Noël, houd er de moed in, volhouden !

Frieda vierde haar 70 ste verjaardag op 11 januari. In navolging van Lieve wil ze deze bijzondere verjaardag een tweede keer vieren met de dames van Posiplus. Ze nodigt de dames uit voor een lunch in het Vijverhof op vrijdag 15 maart om 12u. 

En we eindigen met minder goed nieuws. De moeder van Hilde Debucquoi is overleden. Ze wordt begraven in intieme familiekring. We bieden haar en haar familie onze oprechte deelneming aan.