sprokkels 10.2012

15-10-2012 17:29

Het is vandaag een ideale dag om te sprokkelen en dat geeft me volgende bedenkingen.

 

Fietstocht: 29 juli 2012 organisatoren Fried en Daniel.

We vertrekken bij een prachtige warme zondagnamiddag vanuit De Drie Gezellen in Izegem richting Rumbeke waar we nabij het sterrebos in de blakende zon een eerste frisdrank nemen in het Mango café. We vervolgen onze tocht naar de kop van de vaart in Roeselare en na het aanschouwen van de kunstgevel van het voedersbedrijf Maselis rijden we naar onze tweede halte in het Rhodesgoed in Kachtem. Donder en regenwolken spoeden ons aan om zo vlug mogelijk de vertrekplaats te vervoegen. Pas aangekomen openen de hemelkranen zich volledig maar dat neemt niet weg dat wij nog genieten van een gezellig avondmaal. Dank aan de inrichters voor de aangename namiddag.

Weekend: Watou 8/9 september 2012

                          Organisatoren : Claudine,Frida,Jenny,Monique,Rita.

Zaterdag : 8 september

Het begint met een fietstocht langs de Schreve en het land van Willem Vermandere en waar duizend soldaten begraven liggen. Een frisse mooie morgen, rond 11 uur is er reeds een stralende warme zon en eten wij op een terras een overvloedige smaakvolle landelijke menu. In de namiddag worden we verwend met een muzikale lekkerbekkentocht door Poperinge. Na deze zeer geslaagde namiddag genieten we van een goed avondmaal in het hotel Callecanes.

Zondag: 9 september

Onder de leiding van een zeer bevoegde en aangename historicus bezoeken wij het Permeke museum in Poperinge. Tegen de middag rijden wij naar Watou om er in De Nieuwen Appel onze benen te schuiven onder de tafel van een gezellig middagmaal  en er nadien luidruchtig te genieten van een uurtje Trabol. Na een drankje gaat iedereen na dit prachtig weekend welgezind naar huis.

Instapvergadering: Wevelgem Vijverhof 27 september 2012

Onze welbespraakte voorzitter stelt tijdens het aperitief het jaarthema Stromingen voor en bedankt al de genodigden voor hun aangepaste kleding die zeer goed aansluit met het jaarthema . Enkel de bestuursleden wisten van niets. Daarop volgen enkele mededelingen: De toewijzing van de bestuursfuncties, het gebruik en de uitleg van het juiste Logo door Lieve, het voorstel om een website/blog op te richten, de aankondiging van de nieuwjaarsreceptie  12 januari 2013.

De verdeling van de tafels gebeurt aan de hand van stromen en steden en een quiz duidt de volgorde van de workshops aan. Iedereen kan nog even genieten van een filmpje over de persoonlijke reacties bij het Trabolspel in Watou en na nog een slaapmuts zeggen wij allen tot weerziens.

Herdenking: 28 september 2012

Johan bedankt in naam van het bestuur al de aanwezigen op de herdenkingsmis voor Hendrik in Oostkamp

Bestuursvergaderingen:

Daar mag ik niets over vertellen uitgenomen dat onze secretaris ieder verslag afsluit met een mooie stromingsspreuk:

Op wie in dezelfde rivier stapt ,stroomt steeds weer ander water toe.

De humor is de zwemgordel op de rivier van het leven.

Een staticus waadde vol vertrouwen door een rivier die gemiddeld één meter diep was. Hij verdronk.

Geluk is als water: je houdt het niet vast, maar je kan het tot je nemen of het laten stromen.

Te zuiver water bevat geen vis.

 

Godfried